Despre Hote, tubulaturi si pericolele din spatele acestora

Peste 78% dintre incendiile iscate in restaurante, cantine, fastfood-uri sunt cauzate de hote si tubulaturi care nu sunt intretinute in mod corespunzator.

Majoritatea proprietarilor de restaurante, fastfood-uri, cafenele, cantine, etc, isi pun angajatii sa curete hota, care bineinteles este curatata superficial, in locurile unde se poate ajunge manual. Tubulaturile sunt ignorate complet!

Hote si tubulaturi – ce ascund acestea?

Aerul expirat in sistemul de hota si tubulaturi contine vapori de uleiuri si grasimi care trec de sistemul de filtre, se racesc si se condenseaza pe ventilator, tubulatura, formand in timp un strat solidificat, cu efecte devastatoare pentru dumneavoastra ca proprietar, angajati si clienti.

Hote si tubulaturi – ce se intampla daca nu le curatam?

Pe langa faptul ca aceste depuneri duc la reducerea tirajului / griparea ventilatorului ingreunand procesul de exhaustare, se formeaza conditiile propice pentru dezvoltarea de bacterii si virusi care ajung intr-un final in produsele preparate. Daca nu este curatat sistemul de exhaustare, cu siguranta veti avea scurgeri de grasime in preparate si mirosuri neplacute in bucatarie si sala de mese!

Dar cel mai grav este faptul ca toate aceste depuneri: vaporii de grasime, fumul si resturile de mancare se gasesc intr-o stare inflamabila in interiorul sistemului de hote si tubulaturi. De la o mica scanteie se poate isca un incendiu de proportii. Caldura si flacarile din tubulatura sunt de ajuns pentru aprinderea grasimilor.
La o simpla cautare pe internet puteti citi foarte multe articole despre incendiile cauzate de hote si tubulaturi care nu sunt intretinute corespunzator. Patronii, angajatii si clientii unor restaurante cunoscute din Bucuresti, Arad, Sibiu,etc au trecut prin astfel de momente neplacute si extrem de costisitoare pentru angajatori.

Dr. HOTE utilizeaza metode mecanizate de curatare. Curatam sisteme de hota si tubulaturi cu ajutorul unor aparate profesionale, special concepute pentru acest tip de lucrari.

Durata de curatare a unui sistem de hota si tubulaturi este intre 4-7 ore, in functie de complexitatea lucrarii (arhitectura, marime, volumul si tipul depunerilor).

Urmariti mai multe despre curatarea sistemului de hote si tubulaturi! Puteti preveni pericolele mentionate mai sus printr-o informare corecta si aplicarea de activitati de prevenire.

De cele mai multe ori nu aveti cum sa vedeti ce se afla in interiorul tubulaturii, dar va putem ajuta sa aflati. Echipa noastra va sta la dispozitie pentru programarea unei vizionari gratuite, pe durata careia veti afla starea tehnica a sistemului de exhaustare si veti primi informatii si sfaturi utile de prevenire.

https://blogpoint.blogrip.com

http://tudorpopescu.wixsite.com

https://blogpoint.bloggersdelight.dk